keskiviikko 30. syyskuuta 2009

Action!







Tervehdys Belgiasta. GFT saapui tiistaina Belgian Charleroihin, jossa alkaa UEFA Futsal Cupin Main Roundin kierros keskiviikkona.

GFT pääsi turnaukseen oman esikarsintaturnauksen voittajana. Muut joukkueet kotijoukkue Action 21, Skövde AIK (SWE) ja Athens'90 (GRE) aloittavat Euro-taipaleensa tästä tapahtumasta.

Turnauksen kaksi parasta joukkuetta jatkavat Euroopan 16 parhaan joukkoon Elite Roundille, joka on viimeinen porras ennen keväällä pelattavaa UEFA Futsal Cupin huipentavaa Final Four -turnausta.

GFT:n selkeänä tavoitteena on tehdä futsalhistoriaa ja päästä ensimmäisenä suomalaisena joukkueena Elite Roundille. Aikaisempi "Suomen ennätys" on Ilveksellä viiden vuoden takaa. Ilves saalisti vuonna 2004 kolme pistettä ja kolmannen sijan turnauksessa, jossa GFT:n isäntäjoukkue Action 21 oli myös mukana. Silloin Action 21 voitti tamperelaiset 8-0, mutta huonolle Ipa ei hävinnyt. Keväällä 2005 belgit juhlivat koko UEFA Futsal Cupin voittoa.

Ilveksen tähän astisen historian ainoa Euro-voitto tuli Inkaras Kaunasista lukemin 4-3. GFT:n huominen vastus Skövde AIK päihitti Ilveksen kaksi vuotta sitten Tshekissä lukemin 6-3.

Teemu Terho ja Jukka Lottonen hakevat nyt revanssia sekä Actionista että Skövdestä. Nykyään GFT:n paidassa pelaava kaksikko on edustanut Ilvestä seuran kaikissa kolmessa Euro-turnauksessa.

Mallikas matkapäivä


GFT:n matkapäivä sujui varsin mallikkaasti. Joukkue saapui majoituskylä Gosselies'iin alkuillasta, majoittui rauhassa ja harjoitteli vielä pelihallilla.

Erityisen tyytyväinen voin olla joukkueen reippaaseen ja keskittyneeseen treeniesitykseen sekä loistavaan yhteishenkeen. Pelaajat ovat erittäin sitoutuneita yhteisen unelman puolesta, eikä minkään anneta häiritä, kun joukkue ponnistelee sen saavuttamiseksi.

Pelihalli on sama, jossa Action 21 pelaa liigaottelunsa. Aikaisemmin Euro-ottelut on käyty suuremmalla areenalla, mutta nyt on tyytyminen noin reilut tuhat katsojaa vetävään pelipaikkaan. Halli on jo ehkä parhaat päivänsä nähnyt, mutta täyttyessään varmasti erittäin tunnelmallinen. Katsojat pääsevät hyvin lähelle pelaajia kentän molemmilla sivuilla.

UEFAn järjestämässä Technical Meetingissä kerrottiin, että turnauksen ottelut televisioidaan. Yritän ottaa kanavan selville, jotta nettiasiantuntijat saavat ongittua mahdolliset striimit selville.

Keskiviikkona seuraava katsaus, toivottavasti oikean TV-kanavan kera!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti