sunnuntai 8. helmikuuta 2009

Tilastot kuntoon




PoPan lauantaina VALO:sta ottama 15-0 -voitto on suurin yksilohkoisen Futsal-Liigan historiassa.

Lisäksi se on luonnollisesti suurilukuisin liigajoukkueen pelaama nollapeli.

Futsal-Liigaa on pelattu yhdessä lohkossa kaudesta 2002-03.

Liigan historia tuntee useita 13 maalin erolla päättyneitä otteluja.

Kaudella 2004-05 kaikki 16 peliään hävinnyt Porvoon Akilles kärsi alemmassa loppusarjassa rumia tappiota (mm. 29.1.05 KaaPo-Akilles 19-6 ja 6.1.2005 Akilles-Loiske 2-15).

KaaPon mättämät 19 maalia on vuoden 2002 jälkeisen liigan edelleen voimassa oleva yhden ottelun maaliennätys.

Edellinen suurin nollapeli oli 6.1.2007 pelattu TP-Kaarle - VALO, joka päättyi 13-0.

VALO-voitto on luonnollisesti PoPan liigahistorian suurin. Silti se vain sivuaa yhden ottelun maaliennätystä, sillä PoPan edellinen ennätys oli avausliigakaudella 27.11.2005 pelattu PoPa-Ruutupaidat, joka päättyi 15-6.

Tuosta ottelusta on peräisin myös Porin Palloilijoiden liigahistorian yhden ottelun piste-ennätys. Jefferson Pires kuritti Ruutupaitoja tehoilla 5+2=7.

PoPan futsalhistorian kaikkien aikojen suurimmat voitot ovat lähes ensimmäisistä futsalpeleistä, joita Sinimyrsky on pelannut.

Avauskaudellaan 2002-03 Satakunnan piirin piirisarjassa PoPa nuiji Pihlavan TU:n ja FC Rauma/2:sen molemmat luvuin 22-3.

Futsal-Ykkösen ainoalla kaudella 2004-05 suurimmaksi voitoksi jäi 13-1 -hassuttelu Mäntän Valosta, kuinkas muuten. Ottelusta on netin kätköissä myös videomateriaalia.

Edellä mainitut ennätykset kaivoin netin kätköistä. Futsal-Liigan ennätyksiä ei löydy mistään koottuina ja listattuina, mikä on selvä puute.

Mainion maraton-taulukon www.futsal.fi -sivusto sentään tarjoaa.

PoPa nousi lauantaisella VALO-voitolla juuri vantaalaisten ohi historian tilaston sijalle 12. Jos runkosarjan loppu osuisi aivan nappiin, PoPalla on mahdollisuus kivuta vielä peräti kolmen seuran ohi sijalle 9.

Seuratilastot ja seuraennätykset ovat suhteellisen helppoja listata, koska tulokset ja sarjataulukot ovat sähköisessä muodossa.

Pelaajatilastojen kanssa on hankalampaa. On suuri puute ja epäkohta, ettei liigapelaajien kaikkien aikojen ottelumääriä ja pistetilastoja ole missään.

Palloliitto kyllä kysyy valmentajakoulutukseen hakeutuvilta pelaajilta, kuinka monta ottelua nämä ovat pelanneet liiton sarjatasoilla. Silti liitto ei pysty tarjoamaan tätä tietoa!

Olen antanut itselleni kertoa, että Futsal-Liigan pöytäkirjat ovat jossakin Urheilukadun uumenissa.

Ehdotan, että työttömälle työnhakijalle annetaan tästä projekti. Kaikki pöytäkirjat sähköiseen muotoon ja tilastot kuntoon!

Työhön Kutsun - projektin kautta luulisi sopivan henkilön löytyvän. Jos ei Helsingin seudulta, niin vaikka sitten jonkin syrjäisemmän piiritoimiston kulmilta. Kyllä mapit Matkahuollossa kulkevat.

2 kommenttia:

  1. "Tilastot kuntoon" -projekti on äärimmäisen kannatettava ja mapit varmasti kulkevat Matkahuollossa ympäri valtakuntaa. Ongelman vain saattaa aiheuttaa se, jos (ja kun) jotkut (etenkin alkukausien) mapit ovat enemmän tai vähemmän vajaita. Kyseisiä mappeja joskus jonkin verran pläräilleenä tiedän, että tilastojen laatiminen on tällöin äärimmäisen haastavaa.

    Aikoinaan olen joiltain kausilta jopa mainitsemiesi kaltaiset pelaajatilastot vääntänyt - oma-aloitteisesti ja vapaaehtoisesti. Sekin oli niitä vanhoja (hyviä) FUTSALsuomen aikoja.

    VastaaPoista
  2. Löytyykö näitä tekemiäsi tilastoja vielä jostain? Tai ylipäätään noita FUTSALsuomen sisältöjä?

    VastaaPoista