torstai 9. huhtikuuta 2009

Drop out alkaa kahdeksan vuoden iässä!


kuva: www.noormarkunkoitto.fi

Sain tänään käsiini Satakunnan piirin pelaajatilastot. Poikapuolella kehitys on erittäin huolestuttava.

On karmea huomata, että drop out alkaa Satakunnassa kahdeksan vuoden iässä! Vuonna 2007 99-syntyneitä pelaajia oli satakuntalaisissa seuroissa 337, vuonna 2008 pelaajia oli 13 vähemmän.

Pelaajamäärä oli pudonnut kaikissa ikäluokissa 1988 syntyneiden ja 1999 syntyneiden välillä! Prosentteina pudotus oli -3,9 prosentista(-99 syntyneet) -31,9 prosenttiin (93 syntyneet).

Hei herätys seuraihmiset! Pelaajia tulee kyllä mukava massa sisään seuroihin, täällä Satakunnassakin. Mutta miksei heitä saada pidettyä lajin/lajien parissa?

Onko pelaajalla kynnys aloittaa harrastus taas keväällä, jos hän on tahkonnut koko talven salibandyä tai jääkiekkoa? Olisiko jalkapalloseuran kerran tai kaksi viikossa järjestämä futsal-toiminta pitänyt hänetkin lajin parissa?

Tai jatkaisiko 15-vuotias pelaaja harrastamista seurassa, jos hänelle tarjotaan toimintaa? Futikseen pieni seura ei enää teinipojille välttämättä saa ryhmää kasaan, mutta futsaliin helpommin. Kannattaisiko tätäkin miettiä?

Olisi mielenkiintoista nähdä drop out -vertailua sellaisten joukkueiden kesken, jotka ovat osallistuneet futsal-sarjoihin ja jotka eivät.

Pelit piristävät pimeää talvea. Minulla on vahva veikkaus siitä, kummissa pojat pysyvät paremmin mukana.

1 kommentti:

  1. NO niin Teemu. Paljon on tapahtunut sinullakin tämän kirjoituksen jälkeen, joten lisää vaaditaan.

    VastaaPoista