tiistai 7. heinäkuuta 2009

Nastaa vaakamamboa


Futsalin pelikauden alkamisen kunniaksi myös tämän blogin päivitystauko on ohi. Jatkossa onkin tarkoitus seurata tiiviisti Espoon GFT:n valmistautumista UEFA Futsal Cupin ja liigakauden koitoksiin.

GFT:n. Niinpä. Tuli tehtyä henkilökohtaisesti erittäin iso päätös kauden jälkeen ja tartuttua uuteen äärimmäisen motivoivaan, mutta myös vaativaan haasteeseen.

PoPan jättäminen seitsemän vuoden jälkeen ei ollut todellakaan helppoa. Kun on itse ollut jättämässä seuran ensimmäisen ilmoittautumisen futsalin piirisarjaan ja ollut mukana rakentamassa joukkueen nousua Suomen huipulle asti, luopumispäätöksen teko oli jopa raastavaa.

Mutta ainakaan tällä hetkellä ratkaisu ei kaduta. Niin innostuneen vastaanoton olen Espoossa saanut.

Eilen konkretisoitui taas se, miksi futsal on niin nasta laji. GFT:n ja FC Johtajien välinen treenimatsi oli intohimoinen, intensiivinen ja mukaansa tempaava.

Kaikella kunnioituksella minulle leivän tuovaa lajia eli jalkapalloa kohtaan, kokemus pelistä futisjoukkueen vaihtopenkillä on kuin leppoisaa kesäillan valssia futsalin kiihkeään vaakamamboon verrattuna. Vaikka kyseessä oli vain treenipeli, matsin tuoma adrenaliinitaso lyhensi reilun parinsadan kilometrin kotimatkaa kummasti.

GFT voitti pelin 5-4. Pienestä kankeudesta huolimatta olen tyytyväinen joukkueeni esitykseen. Vaikka useimmilla pelaajilla oli takana hyvin raskas viikonloppu (esim. FC Hämeenlinnan kaverit tulivat matsiin melkein suoraan Tornion bussista), kaikkien esitys oli ilahduttavan energinen.

Erityismaininta pitää antaa 93-syntyneelle Rasmus Palmille, joka pelasi kovassa paikassa elämänsä ensimmäisen aikuisten futsal-pelin. ”Rasselta” miehekäs ja hieno esitys!

Kun myös tuomarit hoitivat leiviskänsä mainiosti, Leppävaarassa koettiin eilen hieno futsal-ilta. Ja eletään kuitenkin vasta heinäkuuta. EoM!

FC Johtajille voi povata heinäkuun loppupuolella Montenegrossa pelattavista opiskelijoiden EM-kilpailuista ihan kohtuullista menestystä. Joukkue oli Ilves-pelureiden johdolla kurinalainen ja aktiivinen. Kun pelaajilla alkaa olla mukavasti kokemusta myös kansainvälisistä matseista, kaverit eivät varmasti alennu kisaturisteiksi.

Niin ei tee myöskään GFT omissa koitoksissaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti