torstai 22. tammikuuta 2009

Baltiaan on päästävä!

Kuva: Yiannis Vakis - Cyprus Futsal Portal.

Tapasin Kyproksella vain pari päivää ennen meitä saarelle saapuneen latvialaiskolmikon.

Oleg Matvejevs (kuvassa keskellä) oli muuttanut maahan kahden maanmiehensä kanssa pelatakseen ammatikseen futsalia.

Kuvassa vasemmalla oleva Armen Danielyan pelaa Kyproksella jo kolmatta kauttaan. Armenialainen olikin heti opastamassa neuvostoaikaisia maanmiehiään paikallisille tavoille.

Danielyan kohtasi Suomen viimeksi helmikuussa 2008 Tsekin MM-karsinnoissa. Armenian Suomelle kärsimä 0-1 -tappio oli kirkkaana miehen muistissa.

Matjeves'kin on pelannut Suomea vastaan, mutta ei aikoihin.

- Ennen te kävitte Latviassa jatkuvasti, mutta miksette ole enää tulleet. Uskon, että pelit meidän maajoukkuetta ja parhaita seurajoukkueita vastaan olisivat hyvää kokemusta teidän maajoukkueelle ja liigajoukkueille, Matjeves ihmetteli.

Latvia ja Suomi ovat kohdanneet maajoukkuetasolla neljästi. Edellisestä maaottelusta on jo yli viisi vuotta (12.1.2004, Riika, Latvia-Suomi 4-0), joten Matjeves'in kysymystä voidaan pitää aiheellisena.

Tuosta ex-päävalmentaja Simo Syrjävaaran aikakauden maajoukkueesta ovat yhä mukana Suomi-paidassa kokeneet GFT-miehet: Risto Salmi, Jani Modig, Teemu Terho ja Matias Sarelius. (toim.väli.huom.).

Matjeves lupasi auliisti auttaa, jos suomalaiset liigajoukkueet mielivät esimerkiksi ensi syksynä viimeistelyleirille Latviaan. Mutta myös maajoukkueelle voisi olla tiedossa mielenkiintoinen haaste ensi jouluna.



Kuukausi sitten pelattu historian ensimmäinen Baltic Cup oli raportin mukaan onnistunut tapahtuma. Viro oli ollut ilmeinen heittopussi, mutta yleisöä kolmen maan (Latvia, Liettua, Viro) futsalturnaus oli kerännyt kivasti.

Baltic Cupille lupaillaan jutussa jatkoa. Eikä Suomen mukanaolo ainakaan laskisi turnauksen tasoa.

Maajoukkueellemme turnee vaikuttaisi täydelliseltä: pari peliä vähän korkeammalle rankattuja maita vastaan (Latvia ja Liettua) ja yksi peli ennalta heikompaa vastaan (Viro).

Hyvät pelit, lyhyt matka, mahdollisuus tehdä perinne, saada julkisuutta ja tuotteistaa tapahtuma... Etuja olisi monia.

Maantieteellisesti Suomi ei kuulu Baltian maihin, mutta futsalissa rajan ei tarvitsisi olla yhtä tarkka. Ainakin pelaajat haluaisivat meidät vierailulle. Joten herätys seurat, mars Baltiaan!

PS. Olegin haastattelu ilmestyy blogiin helmi-maaliskuussa, kunhan hän on päässyt kunnolla maistamaan futsal-arkea Kyproksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti