torstai 8. tammikuuta 2009

Junnuissa on tulevaisuus


FC Jazz Junioreiden B-nuoret kutsuttiin eilen pikahälytyksellä Tampereella lauantaina 17.1. pelattavaan futsalin piirijoukkueiden turnaukseen. Kiitos joukkueenjohtajien Harri Sillanpään ja Pasi Niemisen aktiivisuuden, kutsu voitiin ottaa vastaan ja joukkue saadaan kasaan.

Pirkkahallissa pelattavan turnauksen muut osallistujat ovat Tampereen U17 -piirijoukkue ja Turku All-Stars. Jazz paikkaa Keski-Suomen edustajaa, joka oli joutunut perumaan osallistumisensa.

Kutsun soittanut joukkueenjohtaja Ilkka Koskinen kertoi Tampereen piirin futsaltoiminnasta iloisia asioita. Tampereella toimii kolme piirijoukkuetta (pojat U19 ja U17 sekä tytöt U17), joissa on aktiiviset taustahenkilöt ja mikä tärkeintä innokkaita pelaajia.

Tampereella futsalin piirijoukkuetoiminta aloitettiin tammikuussa 2008. Futsalissa hämäläiset eivät ole hitaita, vaan todellisia edelläkävijöitä. Muut piirit vasta pohtivat, mitä junnufutsalille pitäisi tehdä, kun Pirkanmaalla painetaan jo täysillä.

Valtakunnallisen piirijoukkuetoiminnan lisäksi Suomeen pitää saada seuratason kilpailutoimintaa nuorille futsalistoille.

B ja C -nuorten piirinmestarit pelaavat maaliskuussa 2008 ensimmäistä kertaa ikäluokkien virallisista SM-titteleistä. Se on hieno askel, mutta lisää tarvitaan.

Seuraavaan Palloliiton futsalvaliokunnan kokoukseen pyydän esityslistalle A-nuorten eli U19 (tai U21) SM-sarjan valmistelun aloittamisen.

Nuorten SM-sarja useammassa lohkossa ja turnausmuodossa, kuten miehillä 90-luvun lopussa... Ei ole mahdotonta, jos tahtoa ja puhtia riittää.

Se on todistettu Tampereella. Pienessäkin ajassa voi saada hienoja asioita aikaan.

Lauantaina 17.1. kannattaa mennä katsomaan juniorifutsalin uudisraivaajia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti